Honey Bear Kedileri

Honey Bear kedileri iri ırk kedi grubuna girerler. Uzun ve geniş vücut yapıları vardır. Genellikle koyu griden siyaha kayan bir renk skalasında bulunurlar özellikle gümüş renk olarak bahsedebilirim

 0
Honey Bear Kedileri

Honey Bear Kedileri Irk ve Özellikleri, Amerika’nın California eyaletinde laboratuvar ortamında yapılan araştırmalarda dişi iran kedisi ile erkek kokarcadan alınan genlerin birleştirilmesiyle ortaya çıkan Honey Bear kedi ırkı genetik olarak İran kedisine benzerliğiyle dikkat çekiyor. Ortaya çıkan bu ırk 1990 yılında resmi olarak kayıtlara geçmiştir.

Honey Bear kedileri iri ırk kedi grubuna girerler. Uzun ve geniş vücut yapıları vardır. Genellikle koyu griden siyaha kayan bir renk skalasında bulunurlar özellikle gümüş renk olarak bahsedebilirim.Başları büyük, yuvarlak ve geniştir. Kısa bacaklarıyla sevimliliğini arttırırlar.

Burunları kısa ve yuvarlaktır, kulakları orta büyüklüktedir ve püskül gibi tüylerle kaplıdır. Göz renkleri yeşil, turuncu, bakır, portakal ve altın tonları olabilir. İri ve badem şeklinde gözlere sahiptirler. Kabarık ve uzun kuyrukları vardır. Sevimli ve cana yakın bir yüz ifadeleri vardır. Yetişkinliğe geçişleri 2 sene gibi uzun bir süreyi bulabilmektedir.

Honey Bear kedileri çok neşeli bir türdür. Diğer hayvanlarla ve ev halkı ile oldukça iyi anlaşırlar. Özellikler çocuklarla ve sahipleriyle iyi anlaşır ve yorucu olmayan oyunları oynamayı tercih ederler. Çünkü yoğun tüyleri hareket zenginliğini ve enerjisini diğer türlere göre belli bir oranda azaltmaktadır.

Fakat bu Honey Bear kedilerinin oyun oynamasını ve meraklı yapısını durdurmaya yetmez. Son derece sakin yapılı ve sahip oldukları naif karakteristik özellikleri ile kendilerini sevdirmeye bayılırlar.

Sahiplerine karşı aşırı derecede sadık ve ilgilidirler fakat ta anlamıyla sahiplerini benimsemeleri biraz zaman alabilir, bu sebeple sevgi ve ilgilerini gizlerler.

Gerekli zamandan sonra benimsedikleri sahiplerinin kucaklarından inmeyi istemezler, kucakta sevilmek en büyük hobileri diyebilirim. Bu kadar çocuksu sevecen ve duygusallıklarına rağmen oldukça zeki ve eğitimlere olumlu tepki gösteren bir ırktır.

Çok fazla konuşkan olmayan bir yapıları vardır fakat bu çevreyle olan iletişimlerinin güçsüz olduğu anlamına gelmez. Tam aksine ihtiyaç ve isteklerini anlatmayı kolayca başarabiliyorlar. Honey Bear kedileri hantal görüntüsünü komediye çeviren bir ırktır. Çeşitli yerlerde uyuya kalabilir ve uyukladığı yerden düşebilir. Bu yüzden rahat bir yatak hazırlayarak zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Uzun tüylere sahip olan Honey Bear kedilerinin günlük olarak fırçalanmasında fayda vardır. Sahip olduğu bu sevimli tüylerin dezavantajı diyebileceğim bir konu da temizlikleridir.

Honey Bear kedilerinin bakımları diğer türlere göre biraz daha hassastır. Bacaklarından çeşitli zamanlarda sık sık tüy döküldüğünü görebilirsiniz, bu yüzden aylık yapılması gereken tırnak vb. gibi bakımları daha dar zaman aralıklarında yapmanızı öneriyorum.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

kedi Tüm çabamız, can dostlarımızın hayatına küçük de olsa bir dokunuş yapabilmek. Bu çabamız hiçbir şekilde, maddi kaygılar gütmeden sizlere sunulmaktadır. Kedilere özel, bu site olan Kedi Yavrusu 'da kısa bir yolculuğa başlayın!