Kedi Tüylerinde Keçeleşme

Kedilerde tüylerin keçeleşme sorunu ile ilgili genel olarak yapılan yorumlar kedilerin vitamin eksikliği ile ilgilidir. Kedilerde tüy topakları, oluştuğu anda vitamin desteği için harekete geçmektedir.

 0
Kedi Tüylerinde Keçeleşme

Kedi bakımında kedi tüyü keçeleşme ve çözümü dikkat edilmesi gereken problemler arasında yer almaktadır.

Özellikle uzun tüyleri bulunan kedi ırklarında tüylerde keçeleşme problemine daha sık rastlanmaktadır. Bu sıkıntıdan kedimin tüyleri sertleşti, diye dertlenenler düzenli bir bakım ile kurtulacaktır.

Kedi Tüyü Bakımı

Kediler için yapılacak tüy bakımında uzun tüylü kedi bakımı ile kısa tüylü kedi bakımı farklılık göstermektedir. Kısa tüylü kediler için yapılacak olan bakımda kedi kıtık açma, bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat asıl olarak sorulan keçeleşmiş kedi tüyü nasıl açılır?  

Sorusunda kedi tüylerinde kısa tüyler için haftada bir kez bakım yapılmalıdır. Haftada bir kez kısa tüylü kediler için tüy tarama işlemi yapılmalıdır. Bu işlem uzun tüylü kediler için daha sık tekrarlanmalıdır. Bu işlem sonrasında ise

Kedi tüyleri nasıl açılır?  Sorusu tamamen hayatınızdan çıkacaktır. Çünkü bu şekilde bir soru ile karşılaşmak mümkün olmayacaktır.

Kedilerde Keçeleşme Sorunu Nedenleri

Kedilerde yer alan tüylerin keçeleşme sorunu ile ilgili genel olarak yapılan yorumlar kedilerin vitamin eksikliği ile ilgilidir. Bu konuda bilgisi bulunanlar ya da duyum alanlar Kedilerde tüy topakları, oluştuğu anda vitamin desteği için harekete geçmektedir. Kediler için verilecek olan kedi B12 vitamini, ya da  kediler için vitamin şurubu, bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Kedi bakımında pek çok kişi kedilere vitamin verilir mi?  sorusunu da sıklıkla sormaktadır.

Bu konuda asıl karşımıza çıkan ve son derece yanlış bir yönlendirme olan soru ise kedilere insan vitamini verilir mi?  sorusu olacaktır. Fakat bu soruların hepsi sadece temizlik ve bakım ile ilgili olan kedi tüyleri topaklanması ile alakalıdır. Kedi tüylerinin topaklanması ve gerekli bakımın yapılmaması sonucu bu sıkıntı ortaya çıkmaktadır.

Kedilerde Tüylerde Keçeleşme Sorunu Çözümü

Birkaç farklı seçenek ile kedilerde bulunan keçeleşme sorunu çözüme kavuşmaktadır. Keçeleşme ilk aşamada çok ileri düzeyde değilse hemen aklınıza kedilerde vitamin eksikliği belirtileri gelmeyecektir. Bu konuda yapılacak çalışma ise normal bir tarak ile kedi tüylerini taramaktır. Bu şekilde tüyler eski haline gelecektir.

Fakat tüyler için bir sonrakiaşama olan keçeleşme problemi bulunuyorsa bu durumun çözümü için farklı bir çalışma yapılacaktır. Bu aşamada ise kedi tüylerini taramak için özel bir tarağa ihtiyaç olacaktır. Bu tarak özel kedi malzemeleri satan yerlerden ya da veterinerlerden temin edilmektedir.

Bu tarak ile oluşan keçeleşme problemi çözüme kavuşacaktır. Fakat bu aşamada bulunan bir keçeleşme problemi için sıkıntılı durumlar daha da ileri düzeyde bulunacağından yapılacak tercihler ona göre erkenden hayata geçirilmelidir. Aksi halde keçeleşmiş bir kedi tüyü parazit ya da diğer sıkıntılı durumları da oluşturacaktır.

Bunlar da kediniz için ciddi hastaık nedeni haline bile gelecektir. Bu bakımdan erken çözüm önemlidir.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

kedi Tüm çabamız, can dostlarımızın hayatına küçük de olsa bir dokunuş yapabilmek. Bu çabamız hiçbir şekilde, maddi kaygılar gütmeden sizlere sunulmaktadır. Kedilere özel, bu site olan Kedi Yavrusu 'da kısa bir yolculuğa başlayın!