Kedilerde Kuyruk Felci

Kedilerde kuyruk felci kuyruğun bacaklar arasında hareketsiz şekilde durması ile hemen fark edilir.

 0
Kedilerde Kuyruk Felci

Kuyruk kedilerin kusursuz vücut yapılarının hem en estetik hem de en önemli parçalarından biri.

Kediler denge kurmakta kuyruklarından faydalanıyorlar ki kedilerin mükemmel birer avcı olmasında yüksek denge kabiliyetlerinin de rolü büyük. Dolayısıyla kedilerde kuyruk yaralanmalarını ciddiye almak gerekiyor.

Kedilerde kuyruk felci neden oluyor?

Kedilerde kuyruk felcinin ortaya çıkmasına en fazla neden olan şey travmalar.

Kuyruk omurlarında ve kuyruğa yakın omurlarda meydana gelen kırıklar kuyruk sinirlerini etkileyerek kuyruk felci oluşumuna yol açabiliyor. Bunun yanı sıra kuyruk ezilmeleri de kuyruk felci ile sonuçlanabiliyor.

Hafif hasarlı durumlarda kedinin kuyruğu zamanla düzelebiliyorHafif hasarlı durumlarda kedinin kuyruğu zamanla düzelebiliyor.

Kedilerde Kuyruk Felci Belirtileri

Kedilerde kuyruk felci kuyruğun bacaklar arasında hareketsiz şekilde durması ile hemen fark edilir. Kuyruk felci olan kediler kuyruklarını hissetmezler ve tutulup bırakıldığında tepkisiz kalırlar. Ayrıca kediler felçli kuyruklarını kaldıramadıkları için tuvaletlerini yaparken kuyrukta kirlenmeler ortaya çıkabilir.

Kedilerde Kuyruk Felci Tedavisi

Kedilerde kuyruk felci tanısını koymak için genellikle röntgen çekilir. Röntgen çekilmesi aynı zamanda kedilerdeki olası omur hasarlarını da erken fark etme şansı tanır hekimlere. Sinirlerde meydana gelen zedelenmenin çok ileri derecede olmadığı durumlarda sinirlerin zamanla kendilerini onarma ihtimali vardır.

Ağır durumla ise ve eğer kedinin omurlarında kırıklar varsa veteriner kuyruğu aşmayı uygun görebilir.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

kedi Tüm çabamız, can dostlarımızın hayatına küçük de olsa bir dokunuş yapabilmek. Bu çabamız hiçbir şekilde, maddi kaygılar gütmeden sizlere sunulmaktadır. Kedilere özel, bu site olan Kedi Yavrusu 'da kısa bir yolculuğa başlayın!