Kedilere Tavuk Kemiği Verilir Mi?

Kedilere tavuk kemiği vermemek gerekiyor çünkü tavuk kemiği kedilerin boğazına takılabiliyor.

 0
Kedilere Tavuk Kemiği Verilir Mi?

Kedi bakımının en önemli unsurlarından biri tabi ki besleme. Ancak kedileri bilinçsiz şekilde beslemek çok ciddi sorunlara yol açabiliyor.

Tavuk kemiği kedilere en sık verilen ve aslında çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilme riski taşıyan besinlerden biri.

Kedilere tavuk kemiği vermek çok riskli

Tavuk kemiği boğulmalara yol açabiliyor

Kedilere tavuk kemiği vermemek gerekiyor çünkü tavuk kemiği kedilerin boğazına takılabiliyor ve her ne kadar inanılmaz gibi gelse de kediler boğazlarına takılan tavuk kemiği nedeniyle nefessiz kalıp hayatını kaybedebiliyor. Yani tavuk kemiği kedilerde boğulmaya sebep oluyor.

Kırılan kemikler de büyük risk

Kediler tavuk kemiğini yerken kuvvetli ve keskin dişleri ile kırıyorlar ancak bu arada kırılan kemiklerin uçları sivri hale geliyor. Bu sivri kemikler kedilerin mide ve bağırsaklarına batarak çok ciddi yaralanmalara neden olabiliyor.

Üstelik bu yaralanmalar hemen fark edilemediği için de çoğunlukla kedilerin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanıyor.

Kısacası kedilere tavuk kemiği vermek beraberinde ciddi sağlık sorunlarını getirebiliyor, yani kedilere pişmiş ya da çiğ tavuk kemiği vermek kesinlikle doğru bir hareket değil.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

kedi Tüm çabamız, can dostlarımızın hayatına küçük de olsa bir dokunuş yapabilmek. Bu çabamız hiçbir şekilde, maddi kaygılar gütmeden sizlere sunulmaktadır. Kedilere özel, bu site olan Kedi Yavrusu 'da kısa bir yolculuğa başlayın!