Kedilerde Uyku Apnesi

Kedilerde uyku apnesi kısaca uyku sırasında solunumun duraklamasına verilen isim ve bazen bu duraklamalar çok uzun olabiliyor, yani ölüm ile sonuçlanabiliyor.

 0
Kedilerde Uyku Apnesi

İnsan hayatını kedilerle paylaşmaya başlayınca her gün yeni şeyler öğreniyor bu muhteşem hayvanlar ile ilgili. Kediler bizler gibi memeli canlılar ve bu nedenle bizlerle birçok ortak hastalığa yakalanabiliyorlar, uyku apnesi de bunlardan biri.

Belki daha önce hiç duymamış bile olabilirsiniz kedilerde uyku apnesi ile karşılaşıldığını, ancak ne yazık ki özellikle son yıllarda kedilerde bu durumla karşılaşılma oranı gittikçe artıyor.

Kedilerde Uyku apnesi nedir?

Uyku apnesi kısaca uyku sırasında solunumun duraklamasına verilen isim ve bazen bu duraklamalar çok uzun olabiliyor, yani ölüm ile sonuçlanabiliyor. Bu nedenle kedilerde uyku apnesi kesinlikle ciddiye alınması gereken bir durum.

Şişmanlık kedilerde uyku apnesi riskini artırıyor

Kedilerde Obeziteye dikkat!

Son yıllarda kedilerde uyku apnesinin daha sık görülmesinin en büyük sebeplerinden biri obez kedi sayısındaki hızlı artış. Kedilerde obezite özellikle kısırlaştırma sonrası ortaya çıkıyor ve hayvanın yaşam kalitesini de genel sağlık durumunu da olumsuz yönde etkiliyor.

Obezite kedilerde yalnızca uyku apnesine de değil başta kalp hastalıkları ve diyabet olmak üzere birçok tehlikeli hastalığa zemin hazırlıyor.

Kedilerde uyku apnesi belirtileri şunlar;

Yüksek sesle horlama.

Halsizlik.

Agresiflik.

Uyku apnesi yaşayan kedilerde bu belirtilerin bir ya da bir kaçı görülebiliyor. Bu nedenle kedinizde bu belirtilerin bir ya da bir kaçı bulunuyorsa mutlaka veterinerinize başvurmalısınız.

Elbette her horlayan kedide uyku apnesi vardır demek mümkün değil. Ancak veteriner hekim yapacağı detaylı muayene ile kediden uyku apnesi olup olmadığını teşhis edebilir ve bu hastalığın varlığı durumunda en doğru tedaviyi uygulayarak kedinin iyileşmesini sağlayabilir.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

kedi Tüm çabamız, can dostlarımızın hayatına küçük de olsa bir dokunuş yapabilmek. Bu çabamız hiçbir şekilde, maddi kaygılar gütmeden sizlere sunulmaktadır. Kedilere özel, bu site olan Kedi Yavrusu 'da kısa bir yolculuğa başlayın!